Γιατί Ελαιόλαδο;

Ο αγνός, φυσικός χυμός της ελιάς είναι ξεκάθαρα ανώτερος από κάθε άλλη λιπαρή ουσία, είτε αυτή προέρχεται από ζώα (λαρδί, βούτυρο) ή από φυτά (αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο, φοινικέλαιο, ηλιέλαιο). Η γεύση του, σε συνδυασμό με τα αρωματικά, τα θρεπτικά και τα βιολογικά του στοιχεία, το καθιστούν μοναδικό.

Το ελαιόλαδο, ειδικά το έξτρα παρθένο, αποτελεί το φυσικό χυμό που παράγεται από τον καρπό του ελαιόδεντρου με φυσικά μέσα (έκθλιψη, σύνθλιψη, φυγοκέντρηση), χωρίς καμία χημική βελτίωση ή περαιτέρω επεξεργασίες. Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα, όπως κάθε φυσικός χυμός.

Το ελαιόλαδο κατέχει σημαντικές αρωματικές ουσίες και ιχνοστοιχεία, που το καθιστούν ως τη γευστικότερη από όλες τις λιπαρές ουσίες.

Η θερμιδική του αξία δεν υπερβαίνει καμία από τις αξίες των άλλων λιπαρών ουσιών.

Χάρη στο αυξημένο του περιεχόμενο σε πολυφαινόλες και τοκοφερόλες, το ελαιόλαδο έχει μια ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στην ταγγάδα και την οξείδωση.

Είναι ιδανικό για τηγανητό φαγητό, καλύτερο από κάθε είδους σπορέλαιο, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σε φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Η χημική σύνθεση του ελαιολάδου είναι ιδανική. Το ελαιόλαδο είναι εμπλουτισμένο με φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες, που έχουν ύψιστη σημασία για την ανθρώπινη υγεία, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες ιατρικές μελέτες.